Viipurin elinkeinoelämän kehitys 1865-1885 : kaupalliset ilmoitukset muutoksen ja jatkuvuuden kuvastajina - Jalovaara, Sampo (2024)
Maisterintutkielmassa perehdytään Viipurin elinkeinoelämän kehitykseen aikavälillä 1865–1885 sanomalehtien kaupallisten ilmoitusten näkökulmasta. Tutkielmassa syvennytään tutkimuskysymyksiin siitä, miltä osin elinkeinoelämä muuttui, miltä osin se toisaalta jatkui samankaltaisena ja mistä syistä. Tarkastelun kohteena ovat kaupalliset ilmoitukset eli mainokset: ilmoittajat, toimialat, tuotteet sekä näiden kehitys kuudessa eri sanomalehdessä. Tutkimuksen tarvetta perustelee, että aikaisempi usein pitkälti makrotasoon keskittyvä tutkimus ei ole päässyt kaupunkitason muutoksen ytimeen varsinkaan vastaavanlaisella tutkimusasetelmalla.