Haasteet ja houkutukset :⁠ toimittajien näkemyksiä tekoälystä journalismissa - Parhiala, Marilla (2023)
Tekoäly on saapunut uutishuoneisiin vauhdilla. Tekoälyn hyödyntämisen avulla toimittajien uskotaan jatkossa kykenevän työssään ennennäkemättömään nopeuteen ja tehokkuuteen. Edistystä varjosta kuitenkin nippu eettisiä ongelmia, jotka asettavat toimittajat pohtimaan, kuinka pitkälle voimme mennä tehokkuuden kustannuksella.