The recipe for learning English language : a grammar support material package for Finnish 7th graders - Koivuneva, Eveliina; Saxelin, Elli (2024)
Kommunikatiivinen kielenopetus on ajankohtainen lähestymistapa opetukseen ja muun muassa Perusopetuksen opetussuunnitelma ohjaa kommunikatiivisuuteen kielten opetuksessa. Ajatus kielen oppimisesta vuorovaikutuksessa ylettyy myös muun muassa kieliopin oppimiseen ja opettamiseen, vaikka tällä hetkellä luokkahuoneissa kieliopin opetus on herkästi irrallista muusta opetuksesta ja merkityksellisyydestä. Kielioppi terminä on häivytetty Perusopetuksen opetussuunnitelmasta, jolloin sen merkitys on myös heikentynyt opettamisen näkökulmasta.