Työterveyshuolto ja julkisten terveydenhuollon palveluiden rahoitus : alueellinen näkökulma - Eräjärvi, Anni-Mari (2024)
Sosiaali- ja terveyspalveluilla on merkittävä rooli suomalaisessa hyvinvointijärjestelmässä. Tämä perustuu siihen, että julkisella vallalla on perustuslain mukaan velvollisuus edistää kansalaisten hyvinvointia, terveyttä, turvallisuutta sekä kaventaa terveyseroja. Sote-menot ovatkin merkittävä osa julkista taloutta.