"Iik! Harry Styles!" : nuorten naisten musiikkimakuun ja fanikulttuuriin kohdistuva alentava diskurssi - Kärkkäinen, Pinja (2024)
Teini-ikäisten tyttöjen fanikäyttäytymistä saatetaan kuvata mediassa tai keskustelussa usein hysteerisiksi, hulluiksi tai pakkomielteisiksi. Heidän musiikillisia kiinnostuksenkohteitaan ei myöskään usein pidetä relevantteina tai vakavasti otettavina. ”Fangirl” on käsite, jota käytetään usein halventamaan nuoria feminiinisiä faneja. Tutkielmani tarkastelee, millaista alentavaa diskurssia, eli halventavaa puhetta tyttöjen musiikkimakuun ja fanikulttuuriin kohdistuu. Lisäksi tarkastelen, millaisia positiivisia merkityksiä musiikin kuuntelu ja fanius voivat tarjota tytöille.