Akustisia ratkaisuja tilaääniteoksille osana julkisten tilojen äänimaisemaa - Eela, Adalmina (2024)
Tässä tutkielmassa perehdyn tilaääniteosten uniikkiin asemaan rajatussa ympäristössä olevana äänitaiteen muotona. Näkökulmanani ovat julkiset tilat ja niiden luomat äänimaisemat. Ollessaan julkisissa tiloissa käyvät tilaääniteokset jatkuvaa keskustelua ympäröivän äänimaiseman kanssa. Ne voidaan nähdä vahvasti osana vallitsevaa äänimaisemaa tai täysin erillisenä omana äänimaisemanaan. Erillinen tilaääniteoksen äänimaisema havaitaan päällekkäisenä äänimaisematodellisuutena vallitsevan julkisen tilan äänimaiseman kanssa.