Maaliin johtaneet hyökkäykset naisten futsal-liigassa kaudella 2022- 2023 - Kouvalainen, Sinna (2024)
Naisten futsalin tutkimus on ollut selkeästi pienemmässä osassa kuin miesten futsalin tutkimus sekä Suomessa että muualla maailmassa. Aiempaa tutkimuskirjallisuutta aiheesta löytyy hyvin vähän. Maalianalyysi on menetelmä, jonka avulla valmentajat voivat kehittää oman joukkueensa pelaamista niin, että potentiaalisille maalipaikoille päästään, mutta toisaalta kyetään mahdollisimman tehokkaasti estämään vastustajan maalinteko. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tutkia Suomen naisten futsal-liigan maaliin johtaneita hyökkäyksiä, maalinteon yhteyttä joukkueen sarjasijoitukseen ja muutoksia maaliin johtaneissa hyökkäyksissä sarjan eri vaiheissa.