Työttömien työnhakijoiden kokemuksia toimijuudesta ja työllistymisen tukipalveluista - Karjalainen, Tiia (2024)
Tämä tutkimus keskittyi selvittämään, miten työttömät työnhakijat kuvaavat omaa toimijuuttaan elämänkulussaan sekä siihen kytköksissä olevia tekijöitä. Lisäksi tutkimus pyrki saamaan vastauksia siihen, millaisia kokemuksia heillä on uusista, erityisesti pohjoismaisen työvoimapalvelumallin tarjoamista työllistymisen tukipalveluista. Tutkimuksen tarkoituksena oli myös arvioida, miten pohjoismainen työvoimapalvelumalli on tukenut työttömien elämänkulkutoimijuutta, erityisesti koulutuksen ja työuran näkökulmasta. Tutkimus perustui kuuden työttömän työnhakijan haastatteluihin, ja aineisto analysoitiin aineistolähtöisen sisällönanalyysin avulla.