Naisten hakeutuminen IT-alan koulutukseen - Mielty, Waltteri (2024)
Tämä tutkielma käsittelee naisten hakeutumista IT-alan koulutukseen, tarkastelen sukupuolirooleja, stereotypioita, koulutusjärjestelmän vaikutusta, minäpystyvyyden ja teknologian käytön, sekä roolimallien merkitystä naisten hakeutumiseen IT-alalle. Tutkimuksessa tarkastelen myös erilaisia tukitoimenpiteitä, joilla voidaan edistää naisten osallistumista IT-alalle. Tulokset osoittavat, että moninaiset tekijät vaikuttavat naisten päätöksiin olla hakeutumatta IT-alan opintoihin, ja että tietoisuuden lisääminen sekä positiivisten roolimallien tarjoaminen voivat olla avainasemassa naisten innostamisessa teknologia-aloille.