Musiikkimarkkinoinnin toteutuksen keinoja ja sovelluksia 2020-luvun sosiaalisessa mediassa - Pellinen, Teemu (2024)
Musiikkimarkkinointi ja sen toteutus on monta vuotta ollut sidoksissa vallitsevaan teknologiaan ja trendeihin, ja pyrkinyt näyttäytymään alati relevanttina maailmanlaajuisessa kulttuurimaisemassa. Nykyaikainen globalisaatio, kuinka me sen tunnemme, ja informaatiotulva, joka sitä seuraa voi usein kuitenkin tehdä markkinoinnista haastavaa. Lisäksi on kiinnostavaa huomata kuinka nykyaikaiset lyhytvideot 2020- luvun sosiaalisen median palveluissa kuten TikTok ja Instagram Reels ovat vallanneet käyttäjäalustat suosiollaan. Lyhytvideot ovatkin osoittautuneet suosion mukana oivaksi paikaksi markkinoida itseään, yritystään, puoluettaan tai mikä on tutkimuksen kannalta kiinnostavaa, musiikkiaan.