Suomalainen altruismi kohtaa turvapaikanhakijat : kehysanalyysi turvapaikanhakijoiden kanssa työskennelleiden vapaaehtoisen kokemuksista - Kivinen, Riikka (2023)
Vuonna 2015 Suomeen saapui ennätyksellinen määrä turvapaikanhakijoita, jonka seurauksena laaja joukko innostuneita vapaaehtoisia ryhtyi toimeen auttaakseen tulijoita. Turvapaikanhakijoiden tilanne on maahanmuuttajien keskuudessa erityinen, sillä he elävät epätietoisuudessa suhteessa tulevaisuuteensa Suomessa. Myöskään kaikki maahanmuuttajille kuuluvat palvelut eivät vielä tavoita turvapaikanhakijoita, jotka vielä odottavat oleskelulupaa, jolloin vapaaehtoisten merkitys heidän kotoutumisensa edistämisessä on ensiarvoisen tärkeä.