Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden subjektiivinen työhyvinvointi ja toimintamahdollisuudet sote-uudistuksen murrosvaiheessa - Harinen, Vilma; Mattila, Katariina (2024)
Tässä Pro gradu- tutkielmassa tutkitaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointia sote-uudistuksen murrosvaiheessa. Sote- uudistus eli sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistus on yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista, joka tapahtui 1.1.2023. Sote-uudistus on muuttanut lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työtehtäviä sekä työn rakenteita ja ehtoja. Täten sote-uudistuksen kaltaiset isot organisaatiomuutokset voivat myös näkyä työntekijöiden työhyvinvoinnissa. Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointi on ollut tutkimuksen aiheena jo pitkään. Lastensuojelussa työskentelevät kokevat olevansa kuormittuneimpia työssään.