Mobiiliteknologian hyödyt ja haasteet koulumaailmassa - Piisi, Janne (2024)
Mobiililaitteet ovat nykypäivän yhteiskunnassa suuressa roolissa, ja niiden liisääntynyt läsnäolo näkyy myös koulumaailmassa. Mobiililaitteet ovat uusilla toiminnoillaan edistänyt opiskelijoiden ja opettajien jokapäiväistä arkea ja tuonut uusia tapoja toteuttaa opetusta, joka on muuttunut perinteisestä opiskelusta ajasta ja paikasta riippumattomaan opiskeluun. Vaikka mobiililaitteet ovat tuoneet paljon uusia mahdollisuuksia, niiden käyttöön liittyy myös epävarmuuksia ja haittoja, jotka vaikuttavat ihmisten toimintaan. Haitat voivat ilmetä henkisenä ja fyysisenä oireiluna. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia miten teknologian hyödyntäminen koulumaailmassa näkyy sen toiminnassa ja miten se vaikuttaa sen ympärillä toimiviin ihmisiin. Tämä tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena perehtymällä aikaisempiin kirjallisuuksiin ja tutkimuksiin. Tutkimuksen tuloksissa havaittiin, että mobiiliteknologiaa voidaan hyödyntää koulumaailmassa, mutta se tuo samalla haasteita siinä toimiviin ihmisiin. Tutkimuksen löydöksien perusteella voidaan todeta, että mobiililaitteilla on merkittäviä vaikutuksia koulumaailmassa toimiviin ihmisiin.