Video games in informal language learning : a learner perspective - Honkanen, Hanna (2024)
Videopeliharrastukset ovat suuressa suosiossa kaikenikäisten kesken. Opetuksessa hyödynnetään usein opetuskäyttöön tehtyjä pelejä, kuten Kahoot!ia, mutta myös kaupallisia pelejä voidaan käyttää kielenoppimisen tukena. Videopelien on tutkittu auttavan kielenoppimisessa informaalisti, eli koulun ulkopuolella, esimerkiksi lisäämällä motivaatiota oppia. Tutkielman tarkoituksena on selvittää videopelien käytön mahdollisuuksista kielenopetuksessa ja -oppimisessa. Tutkimusta varten koehenkilöt pelasivat viihteellistä digitaalista Blather ’Round - peliä, joka on yksi Jackbox Party Pack 7 peleistä, ja vastasivat haastattelukysymyksiin pelikokemuksen pohjalta. Tutkimukseen osallistui 6 yliopisto-opiskelijaa. Tutkimuksen analyysi suoritettiin laadullisen sisällönanalyysin menetelmin. Tutkimukseen osallistujien mukaan peliä voisi mahdollisesti käyttää kielenoppimisen apuna esimerkiksi hauskana osana opetusta ja oppituntia esimerkiksi yläkouluikäisille.