Liikuntateknologia huippusuunnistajan harjoittelun tukena - Syrjäläinen, Arttu (2024)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, minkälaisia teknologisia innovaatioita huippusuunnistaja pystyy hyödyntämään osana harjoitteluaan. Kirjallisuuskatsaus ottaa tarkasteluun huippusuunnistuksen vaatimukset ja liikunta-teknologian tarjoamat mahdollisuudet harjoittelun tukemiseksi ja tehostamiseksi. Tutkielman tulokset antavat päivitetyn kuvan huippusuunnistajien ja liikuntateknologian välisestä suhteesta, sekä antaa suuntaviivoja huippusuunnistajien valmentautumisen tueksi nyt ja jatkossa. Yhteenvetona voidaan todeta, että alati kehittyvät liikuntateknologiset ratkaisut tarjoavat yhä parempia työkaluja myös huippusuunnistajan harjoittelun tueksi. Virtuaalisten harjoituspäiväkirjojen käytön suhteen on nähtävissä selkeä trendi ja huippusuunnistajat osaavat käyttää suorituksen analysoinnissa monipuolisia työkaluja, kuten GPS-dataa yhdistettynä videokuvaukseen.