Uuden työn puheet ja käytännöt : itsensä johtamisen diskurssi asiantuntijatyössä - Korkiamäki, Liina (2023)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan asiantuntijoiden itsensä johtamisesta muodostamia diskursseja niin sanotun uuden työn näkökulmasta. Tutkimusaineistona ovat asiantuntijaorganisaatioissa työskentelevien henkilöiden kirjoitukset itsensä johtamisesta, ja tutkimusmenetelmänä toimii diskurssianalyysi. Tutkielman pyrkimyksenä on selvittää, minkälaisia puhetapoja ilmenee itseään johtavien työntekijöiden kirjoituksissa, ja miten ne heijastavat uuden työn käytäntöjä ja puhetapoja sekä epäsuoraa hallintaa.