Alle kouluikäisten liikkumattomuuden ennaltaehkäiseminen : miten terveydenhoitajat edistävät lasten liikkumista lastenneuvolatyössä? - Tikkanen, Tia (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää, mitä ajatuksia, näkemyksiä ja kokemuksia lastenneuvolatyössä työskentelevillä terveydenhoitajilla on alle kouluikäisen lasten liikkumisen edistämisestä. Tavoitteena oli selvittää terveydenhoitajien omakohtaisia kokemuksia siitä, miten lasten liikkumisen edistäminen näkyi heidän työssään. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin, miten terveydenhoitajat näkivät lastenneuvolapalveluiden kehittämisen liikkumisen edistämisen näkökulmasta.