Valtiollisen ICT-erikoistehtäväyhtiön palveluiden saatavuuden mittaus - Tammilehto, Lasse (2024)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan valtiollisen ICT-erikoistehtäväyhtiön tarjoamien palveluiden saatavuuden mittaamista. Tutkimus toteutettiin valtion täysin omistaman ICT-erikoistehtäväyhtiön toimeksiannosta, jonka palveluita hyödyntävät lukuisat eri valtion viranomaiset. Yhtiön tehtävänä on tarjota keskeisille valtiollisille toimijoille tieto- ja viestintäteknologisia ratkaisuja. Tutkimuksessa keskitytään kohdeorganisaation ICT-palveluiden saatavuuden mittaamiseen, joka on keskeinen tekijä näiden palveluiden hallinnassa ja kehittämisessä. ICT eli tieto- ja viestintäteknologia kattaa laajan kirjon teknologioita, joiden tehtävänä on käsitellä, tallentaa, siirtää ja jakaa tietoa. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti turvallisuuskriittisiin ICT-palveluihin, joiden häiriöt voivat vaikuttaa suoraan tai välillisesti kansalaisten turvallisuuteen ja yhteiskunnan toimivuuteen. Saatavuus määritellään ajanjaksona, jona palvelut ovat käytettävissä, ja sen mittarina käytetään tavallisesti prosenttilukua palveluajasta. Tutkielma kytkeytyy olennaisesti IT-palvelunhallintaan ja sen tarjoamaan strategiseen ajattelutapaan, jonka keskiössä on organisaation tarjoamien palveluiden laatu ja asiakasnäkökulma. Nykypäivän IT-palveluntarjoajien on huomioitava, että teknologian ja organisaation sisäisen näkökulman lisäksi heidän on annettava entistä suurempi painoarvo myös tarjoamiensa palveluiden laadulle ja asiakassuhteiden hallinnalle. Tämä muutos korostaa saatavuudenhallinnan merkitystä, joka on keskeinen osa tätä kokonaisuutta. Sen tehtävänä on varmistaa, että organisaation IT-palveluiden saatavuus vastaa asetettuja vaatimuksia ja odotuksia. Tutkimuksen empiirinen osuus toteutettiin laadullisin menetelmin, ja aineisto kerättiin haastattelemalla kohdeorganisaation sisäisiä avainhenkilöitä. Tuloksista käy ilmi, että palveluiden saatavuuden mittaaminen on moniulotteinen aihe, joka vaatii ennen kaikkea asiakaskäyttötapausten ja mittauskomponenttien selkeää määrittelyä. Tutkielman päätavoitteena on tarjota kohdeorganisaatiolle perusta palveluiden saatavuuden mittauksen kehittämiselle ja jatkosuunnittelulle.