Liikunnan vaikutus lasten ja nuorten ADHD-oireisiin - Puskala, Neea (2023)
Liikunnalla tiedetään olevan erilaisia hyötyjä terveyden eri osa-alueisiin ja sitä hyödynnetään niin sairauksien hoidossa kuin ennaltaehkäisyssä. Tässä systemaattisessa kirjallisuuskatsauksessa oli tarkoituksena selvittää, onko aerobisella liikunnalla vaikutuksia lasten ja nuorten ADHD-oireisiin sekä millaisia mahdolliset vaikutukset ovat. Etenkin aerobisen liikunnan positiiviset vaikutukset kognitioon herättävät kysymyksiä sen vaikutuksista psykologisten häiriöiden hoidossa ja tukena. ADHD voi tuoda mukanaan monia hoidollisia haasteita muun muassa eri hoitomenetelmien toimivuuden ja suositusten osalta. Erityisesti lääkkeettömien hoitomuotojen löytyminen muiden menetelmien ohelle tai sijasta, olisi ensiarvoisen tärkeää. Siksi tässä kirjallisuuskatsauksessa pyrittiin selvittämään aerobisen liikunnan mahdollisuutta keskeisten oireiden hallinnassa.