Työkalu testauksen työmäärän arviointiin Salesforce-projekteille - Komppa, Atte; Virkkunen, Matti (2024)
Työmääräarvioiden antaminen on usein haastava prosessi ja ilman käytössä olevia malleja tai standardeja johtaa usein määrittelijän omaan parhaaseen arvaukseen. Ohjelmistotuotannossa tavoitellaan nykyään mahdollisimman nopeasti tuloksia. Kehitettyjä toiminnallisuuksia ei tulisi ottaa käyttöön ilman kunnollista testausta. Tämän Pro Gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten Salesforce-projektin testauksen työmääräarviointia voidaan helpottaa ja automatisoida työkalulla. Työkalun logiikka mukailee vahvasti toisessa tutkielmassa toteutettua testausstrategiaa, josta tämä tutkielman aihe on saatu jatkotutkimusaiheena. Lisäksi pyrimme parantamaan testausstrategian jalkauttamista kohdeorganisaatiossa sekä mahdollistamaan yhtenäisempiä käytäntöjä ja arvioita testauksen työmäärille.