Liikunnan vaikutus alaselkäkipu potilaiden elämänlaatuun - Virtanen, Erika (2024)
Alaselkäkipu on yleisin tuki- ja liikuntaelinsairaus ja aiheuttaa merkittävän paljon sairaspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä. Alaselkäkivusta aiheutuva kipu vaikuttaa yksilön fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen toimintakykyyn ja näin heikentää yksilön elämänlaatua. Liikunta on todettu tehokkaaksi keinoksi tukea alaselkäkipu potilaiden elämänlaatua, mutta liikunnan intensiteetistä kuntoutuksessa on vain vähäistä näyttöä.