Kyberoperaatiot poliittisen ja sotilaallisen vaikuttamisen keinoina - Takamaa, Markus (2024)
Tietoverkoissa toteutettavat kyberoperaatiot ovat uusimpia keinoja valtioille kohdistaa voimaansa toisia valtioita kohtaan. Näiden käyttömahdollisuudet ovat tulleet ensimmäisen kerran laajemman yleisön tietouteen Stuxnet-tapauksen myötä 2010-luvun vaihteen paikkeilla. Koska kyberoperaatiot ovat olleet laajassa tiedossa vasta hieman yli vuosikymmenen ajan, on niiden käytössä monia kysymyksiä, joita ei vielä ole toistaiseksi tiedossa. Erityisesti kokonaiskattavaa poikkitieteellistä ymmärrystä ei ole toistaiseksi ollut saatavissa.