Ilmailun koulutusorganisaatioiden hallintojärjestelmien hyödynnettävyys tietoturva-asetuksen vaatimuksia täyttäessä - Ylösjoki, Tina (2024)
Teknologian kehitys, digitalisaation hyödyntäminen ja järjestelmien yhteenliitettävyys lisää ilmailujärjestelmään kohdistuvia kyberturvallisuusuhkia, joita on kyettävä hallitsemaan. Euroopan komissio julkaisi syyskuussa 2022 ja helmikuussa 2023 laaja-alaisesti ilmailun eri toimijoita koskevat tietoturva-asetukset; (EU) 2022/1645 ja (EU) 2023/203, jotka velvoittavat organisaatioita suojautumaan tietoturvariskeiltä. (EU) 2023/203 asetusta sovelletaan ilmailun koulutusorganisaatioihin, ja niiden on implementoitava tietoturva-asetuksen vaatimukset viimeistään helmikuussa 2026. Kyseinen asetus tuo koulutusorganisaatioille täysin uusia tietoturvan ylläpitämiseen liittyviä vaatimuksia.