Teknologia-startupien menestykseen vaikuttavat tekijät elinkaaren eri vaiheissa - Pohja, Leevi (2024)
Startupit luovat innovaatiota, synnyttävät uusia työpaikkoja ja taloudellista kasvua. Startup-maailma on täynnä menestystarinoita ja vaikka menestystarinoita on paljon, lähes 90 % startupeista epäonnistuu. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää tekijät, jotka vaikuttavat teknologia-startupien menestykseen eri elinkaaren vaiheissa. Jos voimme tunnistaa tärkeät tekijät, voimme parantaa startuppien selviytymisen mahdollisuuksia. Tutkimus tehtiin kirjallisuuskatsauksena. Lähteinä käytettiin tieteellisiä artikkeleita ja alalla merkittävien toimijoiden kirjallisuutta. Joitakin verkkosivustoja käytettiin tilastojen saamiseksi. Teknologia-startupien on keskityttävä tuotekehitykseen ja asiakastyytyväisyyteen. Useimmat tunnistetut menestystekijät ja epäonnistumisen syyt koskivat tuotekehitystä. Hyvät tuotteet luovat tyytyväisiä asiakkaita. Epäonnistumiset näillä alueilla johtavat yleensä epäonnistumiseen jokaisessa startupin elinkaaren vaiheessa. Startupin perustajien on oltava avoimia ja kyettävä oppimaan kaikissa startupin elinkaaren vaiheissa. Startupin tulee myös keskittyä tuotekehitykseen jokaisessa elinkaaren vaiheessa. Tuotetta tai palvelua pitää asiakastestien avulla kehittää jatkuvasti, jotta tiedetään että kehitetään palvelua tai tuotetta, jolle on oikea tarve markkinoilla.