Subjektiivisen stressin yhteys voimaharjoittelussa kehittymiseen - Liikanen, Kaisa (2024)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkittiin voimaharjoitusjakson aikaisia muutoksia lihasvoimassa, lihasten poikkipinta-alassa, kehon rasvattomassa massassa sekä subjektiivisessa stressissä. Lisäksi tutkittiin voimaharjoittelujakson aikaisen subjektiivisen stressin ja voimaharjoittelussa kehittymisen yhteyttä harjoittelemattomilla henkilöillä. Tutkimukseen osallistui voimaharjoittelua säännöllisesti harrastamattomia henkilöitä (n = 44), joiden ikä oli 32,3 ± 4,9 ja painoindeksi (BMI) oli 24,7 ± 3,9. Kaikkia tutkittavia tutkittiin 10 viikon harjoitusjakson ajalta, lisäksi kahtakymmentä tutkittavista tutkittiin 20 viikon jakson ajalta.