Traumainformoitu orientaatio sosiaalityöntekijän voimavarana - Lakkala, Henna (2024)
Tämän kandidaatin tutkielman tarkoituksena oli selvittää, millaisia hyötyjä sosiaalityöntekijä saa traumainformoidun orientaation käyttämisestä, sekä millaisia hyötyjä traumainformoidussa organisaatiossa työskenteleminen tuo sosiaalityöntekijälle. Tutkielman teoreettisessa osuudessa tarkastelen tutkielman lähtökohtina trauman ja traumainformoidun orientaation ja organisaation käsitteitä, sekä lisäksi avaan näkökulmaa siitä, miksi traumainformoitua sosiaalityötä tarvitaan. Tutkielma on toteutettu kuvailevana kirjallisuuskatsauksena ja sen aineisto koostuu kahdeksasta kansainvälisestä tutkimuksesta vuosilta 2015-2022.