Lukusujuvuuden yhteys akateemiseen minäkäsitykseen 2.-5.-luokkalaisilla - Linnamaa, Kaisa (2023)
Tutkimukseni tarkoituksena oli tarkastella 2.-5.-luokkalaisten akateemisen minäkäsityksen yhteyttä lukusujuvuuteen. Lukemisen taito on merkittävässä osassa yhteiskuntaan sopeutumisessa ja siellä toimimisessa. Tutkimuksessa käytettiin SELDI tutkimushankkeen aineistoa. Akateemista minäkäsitystä tarkasteltiin Marsh:n kyselylomakkeen (ASDQ 1999) avulla, kun taas lukusujuvuutta ALLU ja LUKSU testien avulla.