Private Sport Finance in Finland : New Socially Responsible Financing for Individual Athletes - Hirvonen, Mikko (2024)
Tämä pro gradu -tutkielma syventyy urheilun rahoituksen muuttuvaan maisemaan Suomessa, korostaen historiallista riippuvuutta valtion rahoituksesta, erityisesti Veikkaus Oy:n kautta. Monet tekijät ovat johtaneet urheilijoiden taloudellisen tuen vähenemiseen, ja tämän myötä yksityisiä toimijoita on syntynyt korjaamaan ongelmaa.