“Suuri tulipalo Mikkelissä” : kuvaukset Mikkelin palotoimesta kaupungissa ilmestyneissä sanomalehdissä 27.8.–9.9.1910 - Marttinen, Eero (2024)
Kandidaatintutkielmani käsittelee Mikkelin kaupungin palotoimesta mikkeliläisissä sanomalehdissä 27.8.1910 kaupungissa syttyneen tulipalon jälkeen annettuja kuvauksia. Tutkimuksen alkuperäislähteinä toimivat kolme Mikkelissä tuona aikana ilmestynyttä sanomalehteä: Mikkelin Sanomat, Suur-Savo ja Vapaus. Sanomalehtien välityksellä pyrin vastaamaan kahteen tutkimuskysymykseen: "Millaisina palokunnan toimintaedellytykset tulipalossa nähtiin?" ja “Miksi sammutus- ja pelastustyön katsottiin myöhemmin epäonnistuneen?”