Iän, koon ja sijainnin vaikutus vähittäiskaupan, rakennusteollisuuden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialojen pk-yritysten kannattavuuteen - Kinnunen, Kasperi (2024)
Tässä pro gradu -tutkielmassa selvitettiin yrityksen iän, koon ja sijainnin vaikutusta pienten ja keskisuurien yritysten kannattavuuteen Suomessa vuosina 2017–2022 kolmella eri toimialalla. Toimialoina olivat yritysmäärältään suurimmat pk-yritysten toimialat: vähittäiskauppa, rakennusteollisuus sekä sosiaali- ja terveyspalvelut. Erityisen mielenkiinnon kohteena oli eri toimialojen pärjääminen ajanjaksoissa ennen koronavirusta 2017–2019 ja koronapandemian aikana vuosina 2020–2022. Teorialuvuissa käytiin läpi pk-yritysten merkitystä yhteiskunnille, tunnuslukuanalyysia sekä aiempia tutkimuksia pk-yrityksistä ja kannattavuudesta.