Autismikirjon häiriön biomarkkereiden tunnistaminen aivosähkökäyrästä neuroverkkojen avulla - Hänninen, Heidi (2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa perehdytään autismikirjon häiriön biomarkkereiden tunnistamiseen aivosähkökäyrästä neuroverkkojen avulla. Tavoitteena on arvioida neuroverkkojen soveltuvuutta autismikirjon häiriön diagnosointiin tulevaisuudessa. Tutkielma on laadittu suppeana kirjallisuuskatsauksena, jossa pääpaino on viimeisen vuosikymmenen aikana julkaistuissa tutkimuksissa aiheen ympäriltä. Tulokset viittaavat siihen, että neuroverkot ovat lupaava väline autismikirjon häiriön biomarkkereiden tunnistamiseksi, mutta niiden käyttöön liittyy myös haasteita, kuten vaihtelevat otoskoot ja EEG-datan standardoinnin puute.