Mielin kielin : monikielisyys ja ylirajaisuus kirjailijan työssä - Karatvuo, Anna (2023)
Tarkastelen tässä tapaustutkimuksessa monikielisyyden ja ylirajaisuuden vaikutuksia kirjailijaan ja hänen työhönsä, selvittämällä kirjailijan henkilökohtaista kokemusta monikielisyyden rikkauksista ja haasteista. Tutkin näitä teemoja kertomushaastattelun keinon. Lisäksi paneudun aiempaan tutkimukseen ja tutkin monikielisyyden ja ylirajaisuuden esiintymistä kirjailijan esikoisteoksessa. Kielenvaihdos voi olla kirjailijalle valinta tai pakko. Se voi olla tyylittelykeino, tai olennainen osa kirjailijan identiteetin rakennusta.