Parisuhdeväkivallan uhrin valtaistuminen traumainformoidun työotteen keinoin - Kivirinta, Mirjami (2023)
Tutkielma käsittelee traumainformoidun työotteen hyötyjä parisuhdeväkivallan uhrien kanssa työskenneltäessä. Tavoitteena on selvittää erityisesti, kuinka hyvin traumainformoitu työote soveltuu tukemaan asiakkaan valtaistumisen prosessia. Parisuhdeväkivallan dynamiikka perustuu vallan epätasapainoon ja uhrin alistamiseen, joten valtaistumisessa tukeminen on tärkeää väkivallasta selviytymisessä. Parisuhdeväkivalta on myös traumaattinen kokemus, joten tutkimuksen ennakkoajatuksena oli, että traumainformoitu työote voisi tarjota toimivia keinoja parisuhdeväkivaltaa kokeneiden valtaistumisessa.