Koherenssin tunteen ja fyysisen aktiivisuuden välinen yhteys yli 60-vuotiailla - Nuortio, Maija (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa kootaan yhteen kirjallisuuskatsauksen avulla tutkimustietoa siitä, onko koherenssin tunteen ja fyysisen aktiivisuuden välillä yhteyttä yli 60-vuotiailla, sekä voidaanko koherenssin tunnetta vahvistaa lisäämällä fyysistä aktiivisuutta yli 60-vuotiailla. Tutkimusta koherenssin tunteen ja fyysisen aktiivisuuden välisestä yhteydestä on tehty jonkin verran, mutta tulokset ovat olleet ristiriitaisia. Aihetta käsittelevistä tutkimuksista suuri osa koskee nuoria tai koko väestöä.