Luontoympäristössä liikkumisen yhteys masennusoireisiin - Karppanen, Minerva (2023)
Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena on selvittää erilaisissa luontoympäristöissä liikkumisen yhteyttä masennusoireisiin. Maailmanlaajuisesti masennuksesta kärsii arvioiden mukaan yli 300 miljoonaa ihmistä ja sen on suuri kansanterveydellinen haaste. Perinteisten masennuksen hoitokeinojen rajallisuuden vuoksi kiinnostus vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin on lisääntynyt.