Miksi tilasin? : tutkimus Etelä-Suomen Sanomien lukijoiden digitilaukseen johtavista syistä - Kaarna, Kaisa (2023)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan Päijät-Hämeen maakuntalehti Etelä-Suomen Sanomien lukijoiden maksuhalukkuutta. Tutkimuksessani selvitän, minkä vuoksi tilaajat ovat päättäneet tilata Etelä-Suomen Sanomien lehden digiversion. Tarkastelen myös, kuinka yleistä maksumuuriin törmääminen on. Keskityn tutkimuksessani digiversion tilanneisiin, sillä maakuntalehdet painottavat toimintaansa verkkoon yhä enemmän. On tärkeää tietää tuotteen kuluttajista, jotta lehdellä on tulevaisuus. Aineistona tutkimuksessani on kyselytutkimus, joka toteutettiin lokakuun 2023 aikana. Kysely lähetettiin syys-lokakuun aikana tilaajaksi ryhtyneille. Aineistoa analysoin määrällisesti, minkä tueksi nostin avovastauksia. Näin yritän havainnollistaa ajatuksia numeeristen lukujen taustalla. Analyysin perusteella löysin kaksi suurempaa tekijää, jotka vaikuttavat lukijoiden maksuhalukkuuteen. Suurimmat tekijät ovat lehden paikallisuus sekä hinta. Monelle hinta on lehden tilaamisessa ratkaiseva tekijä. Kyselystä selvisi, että moni on tilannut lehden tarjouksen houkuttelemana.