Kilpaurheilutaustan vaikutukset urheilutoimittajan ammatissa - Partinen, Lauri; Rantala, Venla (2023)
Tässä tutkielmassa selvitämme urheilutoimittajan oman kilpaurheilutaustan suhdetta journalistiseen työhön. Tutkielman tavoitteena on selvittää, miten urheilutoimittajat kokevat kilpaurheilutaustansa vaikuttavan heidän työhönsä. Tarkastelemme aihetta toimittajan ammattietiikan näkökulmasta tutkimalla, miten toimittajan oma urheilutausta vaikuttaa esimerkiksi kriittisyyteen ja objektiivisuuteen. Urheilujournalismin kritiikki on aiemmissa tutkimuksissa kohdistunut sen mahdollisiin eettisiin haasteisiin, joten on perusteltua tutkia mahdollisia syitä näiden haasteiden taustalla.