Unen laadun ja voimaharjoittelun vastavuoroiset vaikutukset - Kutvonen, Sampsa (2024)
Uniongelmat ovat suomalaisilla hyvin yleisiä ja koskettavat kolmea miljoonaa aikuista Suomessa. Voimaharjoittelulla on havaittu positiivinen vaikutus unen laatuun suoraan, mutta myös uneen liittyvien sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, kuten mielenterveysongelmiin ja lihavuuteen. Unen laadun vaikutusta voimaharjoittelun adaptaatioihin on taas tutkittu hyvin vähän. Tutkielman tavoitteena oli selvittää unen laadun ja voimaharjoittelun vastavuoroista vaikutusta.