Painotusotanta vakioivilla muuttujilla ja sekoitejakaumilla - Pohjanheimo, Elviira (2023)
Tämän tutkielman tarkoituksena on perehtyä painotusotantaan ja sen varianssin pienentämiseen vakioivien muuttujien ja sekoitejakaumien avulla. Sekä painotusotanta että vakioivat muuttujat ovat Monte Carlo -menetelmiä, ja tässä tutkielmassa keskitytään niiden käyttämiseen odotusarvon integraalin stokastisessa simuloinnissa. Tutkielmassa tarkastellaan kirjallisuudessa esitettyä painotusotannan parannusehdotusta, joka mahdollisesti parantaa menetelmän tehokkuutta pienentämällä varianssia ja samalla suojaa menetelmää epäonnistumiselta.