Toistuvien neuroverkkojen vertailu osakehintojen ennustamisessa - Montonen, Weerti (2024)
Tämä tutkielma vertailee pitkä lyhytaikainen muisti (LSTM, engl. long short- term memory) ja aidatut toistuvat yksiköt (GRUs, engl. gated recurrent units) toistuvia neuroverkkoja ja niiden suorituskykyä osakehintojen ennustamisessa. Tarkastelluissa tutkimuksissa LSTM ja GRU pärjäsivät pitkälti yhtä hyvin. LSTM osoitti GRU:ta parempaa suorituskykyä niissä tutkimuksissa, joissa käytettiin enemmän teknisiä indikaattoreita. Tarkastelluissa tutkimuksissa, jossa tutkijat esittivät oman mallinsa, kuten WLSTM+attention malli, pärjäsi tutkijoiden malli molempia GRU- ja LSTM mallia paremmin.