Energiansaatavuuden yhteys voimaharjoitteluintervention aikaansaamiin harjoitusvasteisiin - Päivärinne, Maria (2024)
Johdanto. Kompleksivoimaharjoittelussa yhdistetään raskas voimaharjoittelu nopeus- tai hyppelyharjoitukseen. Tarkoituksena on kehittää voimantuottonopeutta ja tehontuottoa, jotka molemmat ovat oleellisessa osassa joukkuepalloilussa. Kompleksivoimaharjoittelun on osoitettu kehittävän palloilijoiden maksimaalista alaraajojen voimantuottoa sekä tehoa mittaavaa kevennyshyppyä. Riittävän energiansaannin on osoitettu vaikuttavan voimaharjoittelun aikaansaamiin vasteisiin. Energiansaatavuus on käsite, jonka avulla voidaan määrittää energiamäärä, mikä jää kehon fysiologisiin toimintoihin liikunnan jälkeen. Riittävä energiansaatavuus edesauttaa ylläpitämään terveyttä ja saavuttamaan haluttuja harjoitusvasteita. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, onko energiansaatavuus yhteyksissä kuuden viikon voimaharjoitteluintervention aikaansaamiin harjoitusvasteisiin.