Tunkeutumisen laajentamisen havaitseminen koneoppimisella - Anttilainen, Jani (2024)
Tunkeutumisen laajentaminen on kyberhyökkäyksen vaihe, jossa hyökkääjä laajentaa saamaansa jalansijaansa kohdeympäristössä hankkimalla haltuunsa lisää käyttäjätunnuksia ja koneita. Tämä tutkielma määrittelee mitä tunkeutumisen laajentaminen on sekä esittelee koneoppimisen menetelmiä, joilla sitä voidaan havaita. Parhaimmillaan koneoppimisen luokittelijoilla pystytään tunnistamaan tunkeutumisen laajentaminen lähes aina.