Sielun ortopediaa : narratiivinen kirjallisuuskatsaus sosiaalityön ja psykoterapian alliansseista vallan näkökulmasta - Talvitie, Katri (2023)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan sosiaalityössä ja psykoterapiassa rakentuvaa allianssia valtakysymysten näkökulmasta. Viimeisten vuosikymmenten aikana liberaali yhteiskuntatiede on värittynyt terapeuttisen vallan puhe- ja toimintatavoista, minkä vuoksi tavoitteena on ollut laajentaa ymmärrystä sosiaalityön ja psykoterapian välisestä suhteesta. Tutkimuskysymyksiä on kaksi: 1.Miten valta ilmenee sosiaalityön ja psykoterapian alliansseissa? ja 2. Kuinka vallan ilmentymät vaikuttavat allianssin rakentumiseen?