Taloudellisen tilanteen yhteys omillaan asuvien korkeakouluopiskelijoiden kasvisten syöntiin : korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen vuoden 2021 tuloksia - Hokkanen, Meri (2024)
Ruokavalinnat ovat useiden sisäisten ja ulkoisten tekijöiden vuorovaikutuksen myötä syntyviä päätöksiä. Korkeakouluopiskelijat elävät uudenlaista elämänvaihetta, jossa he ovat usein ensimmäistä kertaa vastuussa omasta ruokataloudestaan. Terveyttä edistävän ruokavalion pohjan muodostaa monipuolinen kasvisten nauttiminen, mutta niiden syöntisuosituksen on saavuttanut aiemman tutkimuksen mukaan vain harva korkeakouluopiskelija. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää omillaan asuvien korkeakouluopiskelijoiden taloudellisen tilanteen, demografisten muuttujien sekä opiskelijaravintoloiden käytön yhteyttä kasvisten syönnin useuteen. Tavoitteena oli selvittää, selittävätkö myös taloudelliset syyt ruokakäyttäytymistä terveysvalintojen ohella.