Toiminnanohjausjärjestelmän testaaminen - Isojunno, Alisa (2024)
Toiminnanohjausjärjestelmä on yrityksen yksi kriittisimmistä sekä hyödyllisimmistä järjestelmistä. Se integroi yrityksen prosessit ja datan yhden järjestelmän alle. Jotta toiminnanohjausjärjestelmä pystyy toimimaan mahdollisimman tehokkaasti, kuuluu sitä testata jatkuvasti. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on selventää mikä on toiminnanohjausjärjestelmä sekä sen hyödyt, miten toiminnanohjausjärjestelmää testataan sekä sen testaamisen hyödyt. Toiminnanohjausjärjestelmästä on monia hyötyjä yritykselle, se tehostaa tiedonjakoa, tekee liiketoimintaprosesseista tehokkaampia sekä standardoi yrityksen datan ja prosessit. Jotta järjestelmä saadaan toimimaan mahdollisimman tehokkaasti sekä halutulla tavalla, kuuluu sitä testata. Toiminnanohjausjärjestelmän testaamisesta löytyy useita hyötyjä yritykselle, niin toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton kuin sen ylläpidon yhteydessä. Toiminnanohjausjärjestelmää testaamalla voidaan samalla kouluttaa työntekijöitä käyttämään järjestelmää tehokkaammin, vähentää ongelmia järjestelmän kanssa tulevaisuudessa, sekä ihan vain taata järjestelmän toimivuus halutulla tavalla. Toiminnanohjausjärjestelmät ovat paljon tutkittu aihe, mutta toiminnanohjausjärjestelmän testaamisesta, etenkin sen ylläpidon yhteydessä, löytyy vähemmän tietoa. Tässä tutkielmassa esitellään toiminnanohjausjärjestelmän ja sen testaamisen hyödyt, sekä miten toiminnanohjausjärjestelmää testataan sen käyttöönotossa ja ylläpidossa. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena.