Siisteyden vaikutus brändikokemukseen hotelleissa - Kujala, Helka (2023)
Siisteys on usein lukeutunut aiemmassa kirjallisuudessa yrityksen palvelumaiseman osaksi, mutta omana käsitteenään sitä on tutkittu vähäisesti markkinoinnin alalla. Havaitun siisteyden on kuitenkin todettu itsessään vaikuttavan merkittävästi esimerkiksi kuluttajien käyttäytymiseen ja mielikuviin. Tämän tutkimuksen tavoitteena on laajentaa siisteyttä käsittelevää tutkimusta analysoimalla sen vaikutusta brändikokemukseen ja sen neljään ulottuvuuteen: sensoriseen, affektiiviseen, älylliseen ja käytökselliseen brändikokemukseen.