Vastuullisuusviestintä vastuullisuuden rakentajana : laadullinen sisällönanalyysi Sisäministeriön hallinnonalan vuoden 2021 vastuullisuusraporteista - Sottinen, Pauliina (2024)
Vastuullisuudesta viestiminen ja siihen liittyvät ohjeistukset ovat lisääntyneet viime vuosina. Vastuullinen toiminta ja siitä viestiminen tunnistetaan kaikkia koskettavana asiana, mutta tutkimuskirjallisuutta vastuullisuusviestinnästä on tehty hyvin pitkälle vain yritysmaailman kontekstissa. Tutkimukseni tavoitteena on tuottaa tietoa, millaisia merkityksiä vastuullisuus saa julkisen sektorin organisaatioiden vastuullisuusviestinnässä. Tutkimuksessani pyrin löytämään organisaatioiden tapoja kuvata vastuullisuutta ja luoda ymmärrystä vastuullisuuden rakentumiseen.