Exploring the potential of video games for enhancing English spoken and written communication skills - Asumus, Eetu (2023)
Digitaalisten videopelien pelaaminen on yksi maailman suosituimmista harrastuksista nykyään. Kielenoppimista videopelien avulla on tutkittu runsaasti niiden tarjoamien erilaisten kielenoppimismahdollisuuksien takia. Tämä tutkimus keskittyy verkossa pelattavissa videopeleissä tapahtuvaan vuorovaikutukseen pelaajien keskuudessa. Tutkimus pyrkii vastaamaan siihen, ovatko videopelit hyödyllisiä englanninkielisen kirjoitetun- ja puhutun viestinnän kehittymisen kannalta. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena, johon haastateltiin kahta suomalaista pelaajaa heidän kokemuksistaan videopeleistä sekä viestinnästä muiden pelaajien kanssa. Haastattelu koostui avoimista kysymyksistä, joiden avulla pyrittiin selvittämään, miten he kokevat muiden pelaajien kanssa viestimisen vaikuttaneen heidän englannin kielen viestintätaitoihin. Tuloksista kävi ilmi, että haastateltavat kokevat pelien olevan hyödyllisiä erilaisten kielen osa-alueiden kehittämiseen, kuten sanaston laajentamiseen, kielioppiin, luetun- ja kuullunymmärtämiseen ja puheen- sekä tekstin tuottamiseen. Tärkeimmäksi kehittäväksi tekijäksi haastateltavat kokivat sen, että pelatessaan he altistuvat vieraalle kielelle paljon enemmän, kuin missään muualla. Aihetta voisi tutkia enemmän siten, että seuraisi joukkoa pelaajia pitkällä aikavälillä ja vertailisi heidän kielenoppimistuloksiaan sellaisiin ihmisiin, jotka eivät pelaa vapaa-ajalla.