"Kun se on osa sitä kulttuuria, niin siinä hämärtyy se häirinnän raja" : tapaustutkimus valtasuhteista ja häirinnästä urheilujoukkueissa - Piesanen, Milja (2023)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää urheilijoiden kokemuksia seksuaalisesta ja sukupuoleen perustuvasta häirinnästä ja vallan vaikutuksista aiheeseen liittyen. Tutkimuksen tavoitteena oli saada ymmärrystä siitä, miten urheilun ilmapiiri voi valtarakenteiden kautta ylläpitää häirintää ja vaikeuttaa tapausten ilmituomista urheilijoiden näkökulmasta. Tämän tutkimuksen avulla on mahdollista saada lisää tietoa ja näkökulmia häirintään kytkeytyneistä valtasuhteista ja häirintää ylläpitävästä urheilun ilmapiiristä.