Aatteellisen yhdistyksen hyvä hallintotapa ja yhdistyksen hallituksen taloudellinen vastuu - Leppänen, Iina (2023)
Tämän Pro gradu –tutkielman tavoitteena on arvioida, miten hyvä hallintotapa ja vastuullisuus toteutuvat aatteellisen yhdistyksen hallitustyöskentelyssä, sekä miten hallituksen jäsenet kokevat taloudellinen vastuun. Tutkimus toteutettiin seuraavien tutkimuskysymysten kautta: ”Miten hyvä hallintotapa ja vastuullisuus toteutuvat aatteellisen yhdistyksen hallituksen toiminnassa?” sekä ”Miten hallituksen jäsenet kokevat taloudellisen vastuun?”